FAQ / Veelgestelde vragen

Kan ik vrijwilliger worden bij de Unie Van Vrijwilligers Goor?

Iedereen, van jong tot oud, die zich wil inspannen voor de medemens, is welkom bij de Unie Van Vrijwilligers Goor. Er zijn geen bijzondere toelatingsregels maar altijd wordt een intakegesprek gehouden, waarin afspraken worden gemaakt over de te verrichten werkzaamheden.

Welke activiteiten en werkzaamheden kan ik als vrijwilliger voor de Unie Van Vrijwilligers Goor doen?

De Unie Van Vrijwilligers Goor heeft veel verschillende activiteiten en projecten waar u zich voor kunt inzetten, zoals maaltijden uitserveren in de senioren restaurants, koffie schenken in de woonzorgcentra of de Sociëteit voor ouderen, etc. Meer informatie over de activiteiten van de Unie van vrijwilligers Goor vindt u onder Wat doen wij?.

Voor welke periode geldt het vrijwilligerswerk dat ik doe?

Er bestaat geen vastgestelde periode voor het vrijwilligerswerk. U kunt zich zo lang u het leuk vindt inzetten voor eenzelfde, of voor verschillende projecten. De verscheidenheid maakt het werken voor de Unie Van vrijwilligers Goor aantrekkelijk.

Hoeveel tijd gaat het me kosten?

Dit kunt u in overleg met de afdeling zelf invullen. Meestal start men met één of twee maal per maand. Elk project kost u ca. 1,5 tot 2 uur per keer.

Bestaan er voor mij mogelijkheden voor opleidingen en cursussen?

Er worden door de afdelingen van UVV Nederland diverse opleidingen, themabijeenkomsten en cursussen georganiseerd, die u kunt volgen. Ook verzorgen de zorginstellingen cursussen voor het eigen personeel waar de bij hen werkende vrijwilligers zich vaak kunnen aansluiten.

Heb ik een proeftijd?

Bij UVV Goor kennen we geen proeftijd. U kunt een keer meedraaien om te beoordelen of het wederzijds bevalt, waarna u ingezet wordt op het door u gekozen project.

Ben ik verzekerd als ik bij UVV Goor vrijwilligerswerk doe?

De vrijwilligers die bij UVV ingeschreven staan worden verzekerd. Vraag bij uw contactpersoon naar de bijzonderheden.

Ontvang ik als vrijwilliger van de Unie Van Vrijwilligers Goor een vergoeding?

Er wordt bij UVV Goor niet betaald voor het vrijwilligerswerk.

Hoe meld ik mij aan?

U kunt hiervoor het aanmeldingsformulier invullen.

Wanneer hoor ik iets over de intake?

Na aanmelding ontvangt u zo spoedig mogelijk bericht van ons en wordt een afspraak met u gemaakt voor een intakegesprek.