Wat doen wij?

De Unie Van Vrijwilligers Goor kent binnen de gemeente Goor verschillende activiteiten en projecten. U kunt daar op verschillende manieren een bijdrage aan leveren.

Woonzorgcentrum De Stoevelaar

Senioren-restaurant De Stoevelaar

Elke middag komt een grote groep bewoners van De Stoevelaar naar het restaurant om een warme 3-gangen maaltijd te gebruiken. Als vrijwilliger helpt u bij het indekken van de tafels, het schenken van de dranken, het uitserveren van de verschillende gangen en het afruimen van de tafels. Ook is er persoonlijke aandacht voor de bewoners die hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het invullen van het keuzemenu, een servet om doen of het vlees snijden.

Elke middag van 11.30 - 14.00 uur

Projectleiders: Annet Spakman en Henny Kok

Stoevelaar lunch

Avondkoffieproject De Stoevelaar

Bij de bewoners in De Stoevelaar wordt 's avonds in het eigen appartement een kopje koffie of thee geserveerd. Door 2 vrijwilligers wordt de koffie en thee in de koffiecorner klaar gemaakt en in thermoskannen geschonken, waarna op de 6 etages de koffie/thee wordt rondgebracht. Naast het serveren van de koffie/thee is er ook tijd om met de bewoners even gezellig een praatje te maken.

Elke avond van 18.15 - 20.00 uur

Projectleiders: Gertia Brinkman en Carolien Burggraaff

Meriam Stoevelaar (2)

Winkel Het Stoevelaartje

In Het Stoevelaartje kunnen de bewoners van De Stoevelaar hun (kleine) boodschappen kopen. Als vrijwilliger helpt u de klant met het uitzoeken van deze producten en rekent u met hem of haar af. Ook worden de boodschappen op verzoek bij de bewoners in het appartement gebracht.

Openingstijden van 09.30 - 11.30 uur (maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag)

Winkeltje Stoevelaar

Boekuitleen De Stoevelaar

In De Stoevelaar kunnen bewoners gebruik maken van een kleine bibliotheek, die door 2 vrijwilligers bemand wordt. Elke dinsdag is deze geopend en kunnen de bewoners boeken of een puzzel komen lenen. Bij bewoners die zelf niet naar de boekuitleen kunnen komen, worden de boeken in het appartement bezorgd.

Dinsdag van 10.00 - 11.00 uur

Projectleider: Rina Harmsen

Boekuitleen (2)

Woonzorgcentrum Herfstzon

Ochtendkoffieproject Herfstzon

De bewoners van Herfstzon kunnen 's morgens gezamenlijk koffie drinken. Met 2 vrijwilligers serveert u in het restaurant koffie en thee aan de bewoners, met daarbij een lekker koekje. Het sociale aspect speelt hierbij een belangrijke rol, omdat er voldoende tijd is om een gezellig praatje te maken.

Maandag t/m vrijdag van 10.00 - 11.00 uur

Projectleider: vacature

Koffie met koekje

Senioren-restaurant Herfstzon

In Herfstzon kunnen de bewoners tussen de middag een warme maaltijd in het restaurant gebruiken. Ook gasten van buiten Herfstzon zijn welkom om tegen een vast bedrag te komen eten. Als vrijwilliger helpt u de gastvrouw van Herfstzon met het uitserveren van de 3-gangen maaltijd in het restaurant. Ook is er persoonlijke aandacht voor de bewoners die hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het vlees snijden. Als de bewoners klaar zijn met eten, ruimt u de eetzaal mee op. Er is per dag 1 vrijwilliger aanwezig.

Elke eerste dinsdag van de maand wordt er een speciaal buffet georganiseerd, waarbij ook gasten van buiten Herfstzon uitgenodigd worden om van dit buffet te komen genieten. Er zijn dan 3 vrijwilligers aanwezig.

Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 13.30 uur

Projectleiders: Dini Pluimers en Diny de Wilde

 

Herstzon lunch

Avondkoffieproject Herfstzon

Bij de bewoners in Herfstzon wordt 's avonds in de eigen kamer een kopje koffie of thee met een koekje geserveerd. Door 2 vrijwilligers wordt de koffie en thee in de koffiecorner klaar gemaakt en in thermoskannen geschonken, waarna de koffie/thee wordt rondgebracht. Naast het serveren van de koffie/thee is er ook tijd om met de bewoners even gezellig een praatje te maken.

Maandag t/m vrijdag van 18.30 - 20.00 uur

Projectleider: Rikie Stevens

Projecten

Collecte Nierstichting

Elk jaar collecteert een groot aantal vrijwilligers van UVV Goor voor de Nierstichting. Als vrijwilliger gaat u de deuren langs om geld in te zamelen voor dit goede doel.

Projectleider: Teuny Visser

Nierstichting